razgovarali predsjednici srbije i rusije

Kremlj: Rusija će nastaviti nesmetane isporuke gasa Srbiji

Predsjednik Vučić je, kako najavljeno, sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom trebalo da razgovara o novom aranžmanu koji Srbijagas treba da sklopi sa Gaspromom za snabdijevanje gasom

5681 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski lider Vladimir Putin razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, saopštio je Kremlj.

U saopštenju koje su izdali saopšteno je da će Rusija nastaviti nesmetane isporuke gasa Srbiji, prenosi Nova.rs.

„Održan je telefonski razgovor predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučicćem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Vučić i Putin su razgovarali danas oko jedanaest časova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uvjerio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Kako je potvrđeno "Tanjugu" o telefonskom razgovoru sa predsjednikom Putinom koji je imao danas u 11 časova, javnost će obavijestiti naknadno.

Predsjednik Vučić je, kako najavljeno, sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom trebalo da razgovara o novom aranžmanu koji Srbijagas treba da sklopi sa Gaspromom za snabdijevanje gasom.

Aktuelni sporazum o isporukama ruskog gasa ističe 31. maja, a Vučić je ranije najavio da će tokom razgovora s Putinom pokrenuti pitanja količina isporuka gasa, cijene i sigurnosti snabdijevanja Srbije tim energentom.