Dojave o bombama u više škola u Srbiji

MUP se nije javno oglašavao povodom novih dojava bombi. Mediji prenose da su u tim školama učenici prešli na online nastavu

1528 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dojave o navodno postavljenim bombama stigle su na adrese više škola širom Srbije, javio je javni servis Radio-televizije Srbije.

Kako je za taj medij potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, policija je na terenu i u toku je kontradiverzantski pretres svih objekata za koje je poslata anonimna dojava.

Dojave su stigle u škole u Beogradu, Kruševcu, a kako prenose mediji u Srbiji, takođe i u Valjevu, Nišu, Kikindi i drugim gradovima.

MUP se nije javno oglašavao povodom novih dojava bombi. Mediji prenose da su u tim školama učenici prešli na online nastavu.

Dojave o navodnim bombama intenzivirane su nakon početka rata u Ukrajini. Stizale su, između ostalih, na adrese škola, aerodroma, bolnica, ambasada.

MUP je 10. juna saopštio da je u Gambiji uhapšen čovjek, koji je identifikovan samo inicijalima, a koji je priznao da je slao prijeteće poruke Srbiji o postavljenim bombama sa svoje mejl adrese.

MUP je naveo i da sumnja da je u tome imao pomoć jednog studenta iz Poljske, ali o njemu nije pruženo više detalja.

MUP je naveo da će, zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, inicirati međunarodnu pravnu pomoć kako bi se osumnjičeni iz Poljske procesuirao.

Prehodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da u lažnim dojavama o bombama u avionima za Moskvu učestvuju strane službe sa teritorije dvije zemlje, a prema njegovim riječima, jedna je zemlja Evropske unije, a druga je Ukrajina.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine negiralo je navode predsjednika Srbije.

Bonus video: