"Nikad nisam rekla da je Đilas Vučićev "trojanski konj""

Fon Kramon: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji i prizna Kosovo ako želi u EU

"To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata“, rekla je Viola fon Kramon za list Nova

3613 pregleda 10 komentar(a)
Fon Kramon, Foto: Shutterstock
Fon Kramon, Foto: Shutterstock

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je da ukoliko Srbija želi da se pridruži Evropskoj uniji, mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

"To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata“, rekla je Viola fon Kramon za list Nova.

U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, prenosi N1.

"Obaveze postoje i na kosovskoj strani - implementacija sudske odluke o manastiru Dečani i da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština", kazala je fon Kramon.

"Ne mogu da se setim da sam ikada rekla da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas radi za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ili izašla sa idejom da je on "Vučićev trojanski konj", izjavila je za list "Nova" poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

Neko je ili izmislio ovaj narativ ili rečenicu ili preokrenuo riječi iz mog intervjua na način koji nikako nije prihvatljiv, istakla je ona i dodala da "ne može da zamisli zašto bi evropski obavještajci pisali da je Đilas trojanski konj".