Televizije N1 i Nova S predale dokumentaciju za konkurs za nacionalnu dozvolu za emitovanje programa u Srbiji

"Mjerenja gledanosti pokazuuju da je N1 u mreži u kojoj se emituje, u posljednje dvije godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom"

8128 pregleda 3 komentar(a)
Foto: N1
Foto: N1

Televizije N1 i Nova S predale su danas Regulatornom tijelu za elektronske medije (REM) neophodnu dokumentciju za učešće na konkursu za dodjelu nacionalne dozvole za emitovanje programa u Srbiji.

Iz N1 su saopštili da kao informativni prekogranični kablovski kanal, postoje od 2014. godine i u srpskoj javnosti su se profilisali kao televizija kojoj vjeruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To, kako kažu, dokazuju i mjerenja gledanosti TVBeat-a, po kojima je N1 u mreži u kojoj se emituje, u posljednje dvije godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

"Proteklih par mjeseci smo, zajedno sa domaćim i stranim ekspertima, radili na razvoju elaborata kako bismo mogli da garantujemo da ćemo programskom šemom biti u mogućnosti da gledaocima na nacionalnom nivou ponudimo pravovremene, objektivne i nezavisne informacije, uz dodatno obogaćivanje programske šeme kvalitetnim i raznovrsnim programom. Emisije koje su do sada privlačile veliku pažnju gledalaca i na profesionalan, etičan i zanimljiv način tretirale najaktuelnije teme političkog, privrednog, kulturnog života su temelj budućnosti N1. Pored toga, predvidjeli smo desetine novih emisija iz različitih oblasti, informative u užem i širem smislu, dokumentaristike, obrazovanja, kulture, sadržaja namijenjenih djeci i mladima i nedovoljno vidljivim manjinskim grupama", saopšteno je iz N1.

U slučaju dobijanja dozvole N1 planira dodatne višemilionske investicije

Dodaju da su "vrijednost zalaganja tima televizijskih profesionalaca N1 prepoznale i brojne domaće i međunarodne organizacije i za ovih osam godina, novinari i televizija N1 dobili su više od 40 nagrada".

"Ubijeđeni smo da N1 ispunjava sve tehničke, organizacione i programske uslove za dobijanje nacionalne dozvole, te da će svim gledaocima u Srbiji ponuditi sadržaje kakve zaslužuju, a naročito nepristrasno i objektivno izvještavanje. U slučaju dobijanja dozvole, N1 planira dodatne višemilionske investicije u kvalitet i raznovrsnost programa i dalje osnaživanje naših kapaciteta", zaključuju iz N1.

Utisak nedelje, 24 minuta za Zoranom Kesićem...

Iz televizije Nova S poručuju da su "ubijeđeni da kanal u potpunosti ispunjava sve propisane uslove za dobijanje dozvole, kao i da su predloženom programskom šemom pokazali da su u mogućnosti da cjelokupnoj srpskoj publici na nacionalnom nivou ponude kvalitetan, atraktivan i raznovrstan program".

"Nova S je kao kablovski kanal u prethodne tri godine zadobila veliko povjerenje gledalaca zbog kvalitetnog sadržaja koji nudi, a mjerenja gledanosti potvrđuju da smo, uprkos ograničenoj dostupnosti, ispred određenih televizija koje trenutno imaju nacionalnu frekvenciju. U dosadašnjoj praksi smo dokazali da nam je prioritet javni interes, pružajući adekvatan balans različitih programa, sve sa ciljem da publiku informišemo, edukujemo i zabavimo. Naši sadržaji su zaslužili pažnju gledalaca na nacionalnom nivou, uključujući kultne emisije poput 'Utiska nedelje' autorke Olje Bećković, 'Večeri sa Ivanom Ivanovićem' ili '24 minuta sa Zoranom Kesićem'. Naš informativni program je svojim kredibilitetom i profesionalizmom postao nezaobilazni izvor informisanja a i ubuduće ćemo biti fokusirani na obezbjeđivanje pouzdanih i objektivnih informacija za gledaoce", kažu iz Nove S.

Kako dodaju u proteklih par godina su prenosima takmičenja poput Lige nacija, EURO 2020 i kvalifikacija za Katar dokazali da imaju produkcione kapacitete za prenos događaja od nacionalne važnosti.

"Emisije iz originalne produkcije na Nova S vode i uređuju najprepoznatljivija TV lica u Srbiji: Maja Nikolić, Jelena Obućina, Slobodan Georgiev, Goran Dimitrijević, Nevena Madžarević, Danilo Mašojević, Ana Mihajlovski, Vesna Dedić, Marko Stepanović i Srđan Jovanović uz ekipu vrhunskih novinara i reportera. Gledaoci su kod nas ekskluzivno mogli da gledaju zabavno-takmičarski show Survivor, čija druga sezona se uveliko priprema. U budućem programu, naše gledaoce očekuju dodatna atraktivna iznenađenja, uključujući globalno prestižne kulinarske i takmičarske formate", navodi se u saopštenju Nove S.

Zaključuju da su "prepoznali važnost ulaganja u razvoj i produkciju originalnog serijskog programa".

"Pa, su gledaoci na našoj televiziji mogli da gledaju premijerno drugu sezonu serije Senke nad Balkanom, serijal Ubice mog oca, Žigosani u reketu kao i serije Aleksandar od Jugoslavije, Vreme zla, Kljun, Vikend sa ćaletom, Atomski zdesna, U zagrljaju crne ruke i Zaspanka za vojnike", zaključuje se u saopštenju Nove S.

Bonus video: