Vulin: Stvaranje srpskog svijeta proces koji se ne može zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa "odlučuju zajedno u Beogradu, u prijestonici svih Srba"

19893 pregleda 81 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "stvaranje srpskog svijeta proces koji se ne može zaustaviti".

On je istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa "odlučuju zajedno u Beogradu, u prijestonici svih Srba".

"Srpski svijet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živjeli", rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva.

Ministar je kazao da su se u Bukovcu okupili da bi "govorili svojim jezikom, pjevali svoje pjesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo".

"I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog svijeta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelijepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i srpskog svijeta ima", rekao je on.

On je istakao i da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da "niko nema prava da nas dijeli".

"Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas dijelite, srpski svijet nas okuplja i objedinjuje", kazao je Vulin.

Bonus video: