na biračkom mjestu broj 6

Nezvanični rezultati sa petih ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu: Kamberiju mandat u Skupštini Srbije

Teče rok za prigovore i žalbe u proceduri glasanja na biračkom mjestu broj 6 zbog koga kasni i konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije.

5929 pregleda 0 komentar(a)
Sa glasačkog mjesta u Velikom Trnovcu, Foto: Screenshot/Youtube
Sa glasačkog mjesta u Velikom Trnovcu, Foto: Screenshot/Youtube

Na osnovu nezvaničnih rezultata sa petih ponovljenih izbora za Skupštinu Srbije, najviše glasova od 705 izašlih birača dobila je Koalicija Albanaca – Ujedinjena Dolina, rekao je za portal Danasa Šaip Kamberi, koji je će biti po treći put narodni poslanik.

Iz ove Koalicije je rečeno da je na ponovljenom glasanju lista koju predvodi Šaip Kamberi dobila 698 glasova. Od sinoć teče rok za prigovore i žalbe u proceduri glasanja na biračkom mjestu broj 6 zbog koga kasni i konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije.

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mjestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 odsto što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 odsto birača.

I CRTA navodi da je najviše glasova osvojila lista Koalicija Albanaca Doline – 698 dok je Socijalistička partija Srbije osvojila osam.

Zatim slijede liste "Albanska demokratska alternativa" i lista "Miloš Jovanović – Nada za Srbiju" sa po dva osvojena glasa, a lista "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" osvojila je jedan glas. Preostalih 14 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas.

Glasanje je juče proteklo uglavnom u skladu sa procedurama.