rekao da "neće biti carinjenja"

Kurti u video poruci pozvao Srbe da registruju vozila na kosovske tablice

Radi osiguranja što lakšeg procesa registracije vozila, Kurti je naglasio da je učinio "veliki ustupak"

6863 pregleda 6 komentar(a)
Kurti, Foto: facebook.com/albini2017
Kurti, Foto: facebook.com/albini2017

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je u video poruci Srbe da zamijene "ilegalne tablice" u centrima za registraciju vozila, navodeći da "neće biti carinjenja".

Kako je prenio portal Kossev.info, Kurti je rekao da će se od 1. avgusta do 30. septembra u prištinskom, kao i u ostala 33 opštinska centra za registraciju, organizovati proces registracije vozila, a time i "prelaz sa ilegalnih tablica" na tablice sa oznakom "RKS - Republika Kosovo".

Radi osiguranja što lakšeg procesa registracije ovakvih vozila, Kurti je naglasio da je učinio "veliki ustupak", da ne budu podvrgnuta carinjenju.

"Ovo je veliki ustupak, imajući u vidu da bi carinska naplata na samo jednom vozilu prosječno bila oko 5000 eura. Isto tako tokom prve registracije se neće tražiti tehnički pregled vozila, a opštine mogu da odluče da odbiju i po deset eura na ime takse", kazao je Kurti.

Video poruka sa Kurtijevog Fejsbuk profila uslijedila je poslije ovonedjeljne odluke kosovske vlade da se registarskim tablicama Republike Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji - "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE", "DA" ili "ĐA" omogući preregistracija na RKS tablice, i to od 1. avgusta do 30. septembra, a takođe i zamjena srpskih ličnih karata sa deklaracionim listom.