Vučić: Zadovoljan sam što EP nije prihvatio da se prekinu pregovori sa Srbijom

On je rekao da je veoma važno da Srbija bude na evropskom putu ali da je takođe važno da ima slobodu i pravo da razmišlja o svojim interesima

4571 pregleda 4 komentar(a)
Vučić u Ivanjici, Foto: Screenshot/Youtube
Vučić u Ivanjici, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan zbog toga što Evropski parlament (EP) nije prihvatio predlog da se prekinu pregovori o pristupanju sa Srbijom zbog stava o ratu u Ukrajini, ali da će zvanični Beograd i dalje nastaviti da se ponaša u skladu sa interesima države.

"Bilo je pokušaja pojedinih poslanika u EP da se izglasa prekid pregovora sa Srbijom. Nama je drago što to nije izglasano, jer bi bilo pogrešno, i hvala većini u EP koja to nije prihvatila... Ali ja sam jednom rekao - svako neka radi svoj posao. Ako misle da treba nekoga da molimo za nešto - nećemo", rekao je Vučić novinarima u Ivanjici.

On je rekao da je veoma važno da Srbija bude na evropskom putu ali da je takođe važno da ima slobodu i pravo da razmišlja o svojim interesima.

Vučić je rekao da mu je sve teže da razgovara sa mnogim ljudima na svjetskoj političkoj sceni jer mnogi od njih smatraju da su u ratu i da nema razgovora čak ni o nekim očiglednim stvarima.

Predsjednik Srbije je negirao medijske navode da je dogovoren njegov susret sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, iako je dodao da Srbija ne bježi od dijaloga, jer želi mir i razvoj a ne sukobe.

Bonus video: