Dendias: Srpska strana ne može da tvrdi da je sve urađeno ispravno jer nije, i mi čekamo objašnjenje

Dodao je da je Srbija, iz koje je avion poletio, u skladu sa propisima trebalo da obavijesti grčku upravu za civilno vazduhoplovstvo o prirodi tereta, što nije bio slučaj

2275 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grčka je saopštila da čeka informacije od Srbije, kojoj prebacuje da nije obavijestila grčke vlasti o avionu s pošiljkom oružja Bangladešu, koji se u subotu srušio na sjeveru zemlje, prenosi N1.

„Srpska strana ne može da tvrdi da je sve urađeno ispravno, nije, i mi čekamo objašnjenje“, rekao je grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias u intervjuu za portal Greek newsbomb.gr.

Dodao je da je Srbija, iz koje je avion poletio, u skladu sa propisima trebalo da obavijesti grčku upravu za civilno vazduhoplovstvo o prirodi tereta, što nije bio slučaj.

Teretni avion antonov An-12, koji se srušio u subotu uveče u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje, koje su bile na putu za Bangladeš.

Avionom sovjetske proizvodnje upravljala je ukrajinska kompanija Meridian.

Visoki zvaničnik grčkog ministarstva spoljnih poslova rekao je AFP-u da će grčki ambasador u Beogradu „odmah izdati protestnu notu“ protiv Srbije.

Bonus video: