Test na alkohol i drogu bio negativan

Vozaču autobusa koji je sletio sa puta u Bugarskoj određeno zadržavanje do 24h

Uzrok nezgode se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo

11243 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vozaču srpskog autobusa koji se prevrnuo na auto-putu Trakija u Bugarskoj određeno je zadržavanje do 24 sata, saopštila je policija na brifingu, prenosi N1.

Nova.bg prenosi da je on, prema prvim informacijama, zadobio lakše povrede i vjerovatno mu je slomljena ruka. Test na alkohol i drogu bio je negativan, a optužnica protiv njega biće najverovatnije podignuta danas.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, koji je obišao povrijeđene u bolnici u Staroj Zagori, prvobitno je novinarima u Bugarskoj rekao da je vozaču amputirana noga, da bi u kasnijoj izjavi za RTS to demantovao, navodeći da je noga amputirana jednom roditelju.

Osmoro djece i četvoro odraslih je povrijeđeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povrijeđenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nezgode se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

Povrijeđene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori obišao je i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.