Vučić: Sa Prištinom gotovo ni u čemu nismo saglasni, ali mir i stabilnost su od ključne važnosti

S druge strane, Stoltenberg je naglasio da će NATO povećati mirovne snage na Kosovu ako dođe do eskalacije tenzija sa Srbijom

11057 pregleda 4 komentar(a)
Vučić i Kurti u Briselu, Foto: Reuters
Vučić i Kurti u Briselu, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje teške razgovore sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u četvrtak, jer sa Prištinom gotovo ni u čemu nismo saglasni.

Podvukao je da su mir i stabilnost od ključne važnosti, prenosi Rojters.

Vučić je to rekao na konferenciji za novinare u Briselu - zajedno sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom uoči dijaloga sa Kurtijem uz posredovanje EU.

"Imamo svoju istoriju, koja nije laka, koja nije jednostavna. Ali želimo da ojačamo dalju saradnju i da izbjegnemo svaku vrstu mogućnosti za eskalaciju ili sukobe", dodao je Vučić.

S druge strane, Stoltenberg je naglasio da će NATO povećati mirovne snage na Kosovu ako dođe do eskalacije tenzija sa Srbijom.

"Sada imamo značajnu misiju, vojno prisustvo na Kosovu blizu 4.000 vojnika. Ako bude potrebno, premjestićemo snage, rasporediti ih tamo gdje je potrebno i povećati naše prisustvo. Već smo pojačali prisustvo na sjeveru. Spremni smo da učinimo više", istakao je Stoltenberg.

Bonus video: