Jeremić: Vučić nije srpski Putin, on je srpski Jeljcin... i kada je riječ o alkoholizmu

"Vučićeva želja je da liči na Putina, koji je veoma popularan u Srbiji. Putin ima Jedinstvenu Rusiju i ideja je da 'Srpski blok' liči na nju", rekao je Jeremić

8893 pregleda 10 komentar(a)
Jeremić, Foto: Screenshot/Youtube
Jeremić, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "srpski Boris Jeljcin, a ne srpski Vladimir Putin", komentarišući navode o formiranju buduće političke organizacije "Srpski blok" na čijem čelu bi bio predsjednik Srbije.

"Taj blok bi trebalo da zamijeni SNS (Srpska napredna stranka) i proširi dijapazon delovanja režima. Vučićeva želja je da liči na Putina, koji je veoma popularan u Srbiji. Putin ima Jedinstvenu Rusiju i ideja je da 'Srpski blok' liči na nju", rekao je Jeremić televiziji Nova S, saopštila je danas Narodna stranka.

"Ali Vučić nije srpski Putin – on je srpski Boris Jeljcin, i kada je riječ o rasturanju državnih preduzeća, kao što su EPS i Telekom, i kada je riječ o kriminalizaciji društva, i kada je riječ o predavanju ekonomije u ruke stranih firmi i novopečenih tajkuna, i kada je riječ o predaji nacionalnih interesa. Nakon onog višesatnog prenosa sa sajma vina na nacionalnoj televiziji, može se reći i kada je riječ o alkoholizmu", dodao je Jeremić.

Bonus video: