Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti

"Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savjetnicima za spoljnu i bezbjednosnu politiku Francuske i Njemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom", naveo je on

9227 pregleda 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav
Sa sastanka, Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da sa pregovaračima Evropske unije (EU) u Beogradu razgovara o budućnosti Srbije i da nikakvog priznanja Kosova neće biti.

Vučić je na Instagramu objavio da se sastao evropskim pregovaračima i da je uvijek spreman na kompromisno rješenje, u skaldu sa Ustavom Srbije.

"Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savjetnicima za spoljnu i bezbjednosnu politiku Francuske i Njemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom", naveo je on.

Vučić je dodao da je "uvijek spreman na kompromisna rješenja" u skladu sa, kako je rekao, Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN.

Predstavnci EU, Francuske i Njemačke prije dolaska u Beograd sastali su se u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Bonus video: