Hakerski napad na ministarstvo Sjeverne Makedonije: "Hakovao grčki hakerski tim..."

Zbog napada nijedna podstranica ovog sajta nije mogla biti otvorena, dok su svi objavljeni linkovi vodili na Jutjub video pod naslovom "Poznata Makedonija"

3478 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Internet stranica Ministarstva prosvjete i nauke Sjeverne Makedonije bila je meta hakerskog napada tokom kog nije prouzrokovana nikakva šteta, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Na sajtu ministarstva nekoliko sati stajala je poruka "Hakovao grčki hakerski tim Netvočers (Netwatchers)", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zbog napada nijedna podstranica ovog sajta nije mogla biti otvorena, dok su svi objavljeni linkovi vodili na Jutjub video pod naslovom "Poznata Makedonija".

Ministarstvo prosvjete i nauke ističe da ne treba brinuti o navodnom preuzimanju baza podataka građana, jer takve pozadinske baze podataka na sajtu nema i on je informativnog karaktera.

Ovo nije prvi put da se sajt ministarstva suočava sa tehničkim problemima. U avgustu nije bila dostupna veb stranica ministarstva.

U februaru ove godine sajtovi ministarstava prosvete, spoljnih poslova, vlade i narodne banke bili su "žrtve" hakerskih napada ljudi koji su se na Tviteru predstavili kao deo grčke hakerske grupe "Moćna Grčka".

Prošle godine su stranica Državnog zavoda za statistiku i sistem registracije bili meta hakerskih napada i otvorena je istraga.

Bonus video: