U Beogradu otvorena LGBT manifestacija Nedjelja ponosa

Koordinator Europrajda Goran Miletić najavio je da će tokom Nedjelje ponosa biti održano "sve što je planirano", od filmskih projekcija, koncerata i konferencija o ljudskim pravima do šetnje najavljene za subotu, 17. septembra

5663 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podizanjem zastave Europrajda 2022 ispred Palate Srbija, danas je u Beogradu otvorena LGBT manifestacija Nedjelja ponosa.

Koordinator Europrajda Goran Miletić najavio je da će tokom Nedjelje ponosa biti održano "sve što je planirano", od filmskih projekcija, koncerata i konferencija o ljudskim pravima do šetnje najavljene za subotu, 17. septembra.

"LGBT zajednici u Srbiji trebaju prava i mislim da će Evroprajd to donijeti", rekao je Miletić na otvaranju manifestacije.

Dodao je da LGBT aktivistima prvi put nije dozvoljeno da Nedjelju ponosa otvore u Skupštini Beograda zbog čega su skup otvorili ispred Palate Srbija.

Skupu su prisustvovali i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre kao i povjerenica za ravnopravnost Brankica Janković.

Otvaranje manifestacije proteklo je bez incidenata a veliki broj policajaca obezbjeđivao je skup.

Grupa od desetak građana, protivnika održavanja te LGBT manifestacije, okupila se u Bulevaru Mihajla Pupina, noseći transparente i ikone.

Bonus video: