Vučić o šetnji na Europrajdu: Poštovaće se odluka MUP, neću da se bavim pokvareno nametnutom temom srpskom narodu

On se osvrnuo i na uvrede premijerki Ani Brnabić koji su uputili pripadnici LGBT populacije i pojedine vladike Srpske pravoslavne crkve

9782 pregleda 20 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najvljene šetnje tokom Evroprajda, da će se danas poštovati zakon i odluka Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je rekao i da ne želi da se bavi tom temom.

"Neću da se bavim pokvareno nametnutom temom srpskom narodu koju nameću i oni koji su za i oni koji su protiv kao da je u pitanju život i smrt, svi zajedno učestvuju u hibridnom ratu protiv svoje zemlje", istakao je Vucić za TV Pink.

On je dodao da zbog toga sada mora da se bavi beznačajnim temama, umjesto onima koje su važne, kao i da ne može da shvati da neko daje sebi za pravo da može da šeta, a onaj drugi ne može.

„Zamolili smo ih da ne šetaju ovoga puta, a oni su vrijeđali Anu Brnabić da je bijednica. I onda razumijete zašto sam u Skupštini Srbije krčmio put slobodnoj, pristojnoj Srbiji, koja će da pobijedi oba ta ekstremna dijela i na ljevici i na desnici. Potrebna nam je normalna Srbija", istakao je Vučić.

On se osvrnuo i na uvrede premijerki koji su uputili pripadnici LGBT populacije i pojedine vladike Srpske pravoslavne crkve.

„I niko joj se nije izvinio. Zato što im se može. Njih je bilo stotine, muškarčine su joj vikale "Bednice", a ona je stoički trpjela uvrede, iako je učinila više za Srbiju nego svi oni zajedno", rekao je Vučić.

On je dodao da je u Srbiji velika želja za vlasti nekih ljudi koji nisu na vlasti, i da je ogromna mržnja prema onima koji su na vlasti.