Bilčik učesnicima Europrajda: Najbolja vijest je da smo danas ovdje

“Veoma sam srećan što Beograd danas može da pokaže evropski duh. Beograd i Srbija nam pokazuju gostoprimstvo, prihvatanje i poštovanje", kazao je izvjestilac EP

6760 pregleda 10 komentar(a)
Bilčik, arhiva, Foto: Luka Zeković
Bilčik, arhiva, Foto: Luka Zeković

Vladimir Bilčik, izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, održao je govor pred Europrajd šetnju u Beogradu. On je rekao da je poštovanje ljudskih prava i sloboda suština moderne Evrope, te da je najbolja vijest to što su ljudi u velikom broju došli na današnji skup.

Bilčik je naglasio da je poštovanje različitosti, ne samo što je temelj evropskih vrijednosti, već i duh Evrope, prenosi Nova.rs.

“Veoma sam srećan što Beograd danas može da pokaže evropski duh. Beograd i Srbija nam pokazuju gostoprimstvo, prihvatanje i poštovanje. Važno je da suština današnjeg dana ostane ovdje dugo nakon što se posljednji događaj Europrajda završi sjutra. Borba za evropsku budućnost Srbije mora da se nastavi još odlučnije i poslije ove nedjelje”, rekao je Bilčik, dodajući da je veoma srećan što je danas u prijestonici Srbije.

“Srećan sam što sam ovdje sa mnogim poslanicima Evropskog parlamenta, kako bih podržao slobodu i prave evropske vrijednosti. Pred vama sam ovdje ne samo kao evropski političar, već kao neko ko se bori za jednakost. Bez obzira na probleme u prethodnom periodu, mi smo ovdje i to je najbolja vijest”, zaključio je Bilčik.

Šetnja u okviru Europrajda zvanično je počela.

Učesnici Prajda šetaće od Ustavnog suda do Tašmajdan parka, gdje će se održati žurka koja će trajati do dva sata iza ponoći.

Bonus video: