Srbija: Mještani sela kod Leskovca fizički spriječili sveštenika da proda drva koja je posjekao u šumi oko crkve

"Naš pop je i prošle godine posjekao veliku količinu ogrijevnog drveta, pa se to desilo i ove godine. Mi prije svega hoćemo da znamo zašto on to radi i u koje svrhe", rekao je mještanin Boban Đorđević za agenciju Beta

22009 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nekoliko desetina mještana iz sela Barje iznad Vučja kod Leskovca u Srbiji, fizički je danas spriječilo lokalnog sveštenika da proda drva, koja je prethodno posjekao u šumi oko crkve.

Mještani Barja su se okupili u trenutku kada je stigao traktor iz Vučja kako bi transportovao oko dvadeset kubika drveta.

"Naš pop je i prošle godine posjekao veliku količinu ogrijevnog drveta, pa se to desilo i ove godine. Mi prije svega hoćemo da znamo zašto on to radi i u koje svrhe", rekao je mještanin Boban Đorđević za agenciju Beta.

Prema njegovim riječima, sveštenik Bratislav Mihajlović je na pitanje "zbog čega sječe drva", odgovorio da "radi sve po zakonu".

Đorđević je dodao da je predlog mještana da, pošto su drva posječena, da se prodaju i da se uloži u renoviranje crkve "koja pokazuje znake raspadanja".

Nakon protesta mještana, drva su istovarena iz kamiona, a u međuvremenu je pozvana i policija.

Bonus video: