stopiranje dovoda nafte preko naftovoda Janaf

Brnabić: Hrvatska se pokazala kao neprijateljska zemlja Srbiji

Ona je ocijenila da je odluka o stopiranju nafte direktna finansijka šteta Srbiji i da su time "izbili iz džepa građana Srbije" stotine miliona eura

6652 pregleda 10 komentar(a)
Brnabić, Foto: Screenshot/Youtube
Brnabić, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da se Hrvatska pokazala kao neprijateljska zemlja Srbiji, jer je stopirala dovod nafte preko naftovoda Janaf (Jadranski naftovod).

"Sve se dešava na zahtjev Hrvatske, a Srbija se kazni jer traži pravdu za ubijenu djecu, a to sve da ne spriječi EU, to je skandal", rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je ocijenila da je odluka o stopiranju nafte direktna finansijka šteta Srbiji i da su time "izbili iz džepa građana Srbije" stotine miliona eura.

"To je sramotna odluka EU i ta odluka je sve promijenila, a u Pragu će se danas vidjeti ko je u stvari Aleksandar Vučić, niko se neće usuditi da ga bilo šta pita", rekla je premijerka.

Ona je kazala da ne postoji alternativni naftovod i da je to Hrvatska "zloupotrijebila".

"Ne možemo da nađemo jeftiniju naftu od ove, a očigledno ne moraju ni ugovori da se poštuju. Bugarska može da koristi rusku naftu, ali Srbija ne može", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da će Vučić danas na samitu u Pragu učestovati na okruglom stolu o energetici i na bilateralnom sastanku sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Očekujem sa zadovoljstvom Vučićev govor u Pragu, jer znam u kakvom je raspoloženju otišao", rekla je premijerka Srbije.