CIK BIH: U četvrtak odluke o izboru predsjednika Republike Srpske

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je po službenoj dužnosti 10. oktobra donijela odluku da se ponovo broje glasovi za predsjednika RS, zbog, kako je obrazloženo, brojnih nepravilnosti i matematičkih nelogičnosti

1517 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Rojters
Ilustracija, Foto: Rojters

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH (CIK) Suad Arnautović najavio je večeras da će ta državna izborna komisija na sjutrašnoj sjednici analizirati izvještaj Glavnog centra za brojanje o ponovnom brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske (RS) i da će donijeti odgovarajuće odluke.

Arnautović je rekao da će sjednica CIK BIH biti sjutra u 14.00 časova.

CIK BIH je po službenoj dužnosti 10. oktobra donio odluku da se ponovo broje glasovi za predsjednika RS, zbog, kako je obrazloženo, brojnih nepravilnosti i matematičkih nelogičnosti.

Tokom 14 dana ponovo su brojani glasački listići sa 2.239 biračkih mesta u Republici Srpskoj sa glasanja 2. oktobra.

Član CIK-a BiH, Željko Bakalar, saopštio je na večerašnjoj sjednici da je Sud BiH odbio zahtjev Saveza nezavisnih socijaldemokrata SNSD-a Milorada Dodika da se nezakonitom proglasi naredba o kontrolnom brojanju glasova za predsjednika RS.

Po Izbornom zakonu, CIK BIH je obavezna da konačne izborne rezultate opštih izbora objavi mjesec dana od dana održavanja izbora, te je rok za to 2. novembar.

Bonus video: