Dejanu Pantiću, zbog čijeg hapšenja su podignute barikade, 30 dana pritvora

Pantić je bivši pripadnik policije, a iz te službe je istupio prošlog mjeseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova

12880 pregleda 5 komentar(a)
Jedna od blokada, Foto: REUTERS
Jedna od blokada, Foto: REUTERS

Dejanu Pantiću iz Sjeverne Mitrovice određen je jednomjesečni pritvor, rekao je za N1 njegov advokat Srđan Mitrović i najavio žalbu na odluku suda donijetu na zahtjev tužioca.

Mitrović kaže da Pantić ne prima terapiju, kao i da mu je prije nekoliko mjeseci ugrađen stent.

Dejan Pantić je bivši pripadnik policije, a iz te službe je istupio prošlog mjeseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova.

On je uhapšen u subotu na punktu Jarinje, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju prije nekoliko dana.

Zbog hapšenja Pantića, Srbi na sjeveru Kosova su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtijevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije. Advokat Srđan Mitrović rekao je ranije za Kosovo onlajn da je tužilac tražio mjeru pritvora od 30 dana.

"Dejan se nalazi u objektu u Jarinju, izgleda umorno, požalio mi se da je spavao na stolici", rekao je Mitrović.

Dodaje da je zahtjev tužioca za određivanje mjere pritvora od mjesec dana uhapšenom Pantiću protiv zakona, jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj mjeri.

Bonus video: