Dodik: Srbija bi teško podnijela povratak cijelog Kosova u njen sastav

"Smatram da bi četiri opštine sa sjevera Kosova trebalo da se reintegrišu u teritorijalni sastav Srbije, ali da se ujedno obezbede sva prava i najveći stepen zaštite srpskog naroda i crkvene imovine na Kosovu i Metohiji, kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti"
119 pregleda 7 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: BETA AP
Milorad Dodik, Foto: BETA AP
Ažurirano: 13.08.2018. 07:08h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi Srbija teško podnijela povratak cijelog Kosova u svoj sastav.

Dodik je za današnji Kurir rekao da bi vraćanjem cijelog Kosova u nadležnost Srbije Albanci dobili priliku da značajno utiču u budućnosti na politički život Srbije, jer bi činili oko 20 odsto biračkog tijela.

"Albancima bi morali da date 30 odsto mjesta u Skupštini Srbije, pa i bitne državne pozicije poput premijera, predsjednika parlamenta, države... Albanski jezik bi morao da se uvede i u parlament. Pitanje je da li bi građani Srbije na to pristali i da li bi to Srbija mogla da podnese", rekao je Dodik.

On smatra da bi četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova treba reintegrisati u teritorijalni sastav Srbije.

"Smatram da bi četiri opštine sa sjevera Kosova trebalo da se reintegrišu u teritorijalni sastav Srbije, ali da se ujedno obezbede sva prava i najveći stepen zaštite srpskog naroda i crkvene imovine na Kosovu i Metohiji, kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti", rekao je Dodik.

Bonus video: