U Sjevernoj Makedoniji dojave o bombama dobilo 10 škola

Anonomne poruke o postavljenim bombama u Sjevernoj Makedoniji prvo su 26. oktobra počele skoro svakodnevno radnim danima da stižu osnovnim i srednjim školama, a meta su postali i tržni i poslovni centri, državne institucije, sportska udruženja i dvorane

2719 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Deset škola u Skoplju, Tetovu i Bitolju dobilo je danas prije podne dojave o podmetnutim bombama, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Kako je prenijela državna novinska agencija MIA, policiji je prijavljeno da je prijeteća poruka o postavljenoj eksplozivnoj napravi jutros stigla na elektronsku adresu jedne škole u Bitolju, dvije u Tetovu i u sedam škola u Skoplju.

Odmah po prijemu prijava policijski službenici su, navodi se u saopštenju, preduzeli mjere za bezbjednu evakuaciju objekata, u toku su antiterorističke provjere i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje tih slučajeva.

Anonomne poruke o postavljenim bombama u Sjevernoj Makedoniji prvo su 26. oktobra počele skoro svakodnevno radnim danima da stižu osnovnim i srednjim školama, a meta su postali i tržni i poslovni centri, državne institucije, sportska udruženja i dvorane.

Bonus video: