Barikade i danas na sjeveru Kosova, zatvoren prelaz Merdare

Vučić sinoć obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške

4328 pregleda 0 komentar(a)
Barikade u Mitrovici, Foto: Reuters
Barikade u Mitrovici, Foto: Reuters

Devetnaesti je dan barikada na sjeveru Kosova, a od sinoć grupa od pedesetak osoba blokirala je prelaz Merdare, iz pravca Kuršumlije ka Podujevu u znak podrške Srbima sa Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao jedinice Vojske Srbije između Kraljeva i Raške. Izvještač RTS-a naveo je da je noć na sjeveru Kosova protekla mirno.

Saobraćaj na prelazu Merdare je zatvoren i na ulazu i izlazu, zbog barikada na teritoriji Srbije, negdje oko dva kilometra, saopštilo je u utorak uveče kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Srpske kriminalne grupe blokirale su granični prelaz Merdare. Obavještavaju se svi sunarodnici i građani koji su u pokretu da koriste druge granične prelaze do daljih zvaničnih informacija od institucija Republike Kosovo. Ako ste već ušli u Srbiju, koristite granične punktove Mutivoda, Dheu i Bardhe ili idite putem preko Sjeverne Makedonije (granični prelaz Preševo) preko Skoplja. S obzirom na činjenicu da kruži mnogo lažnih vijesti koje imaju za cilj širenje straha, molimo vas da pratite @Kosovo_Police za najnovije zvanične novosti u vezi sa tim“, navela je kosovska policija na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, prenosi N1.

MUP Srbije nije se oglašavao o ovim barikadama.

Bonus video: