Među uhapšenim migrantima u Subotici i general i snajperista iz Avganistana

Radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu potjernicu za najteža krivična djela među kojima je i terorizam

11096 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uhapšeno je 109 migranata u Subotici, od kojih je 25 bezbjednosno interesantno, a dvije osobe potražuje svjetska policija.

Kako javlja RTS, radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu potjernicu za najteža krivična djela među kojima je i terorizam.

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i neregularnih migracija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici i Tužilaštvom za organizovani kriminal i međunarodnu koordinaciju Republičkog javnog tužilaštva na području Radanovačke šume kod Subotice, pronašla 109 neregularnih migranata, od kojih je 25 bezbjedno interestanih lica, protiv kojih će biti preduzete mjere u skladu sa zakonom, prenosi N1.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svjetske policije zbog više različitih krivičnih djela.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić kazao je za RTS da se jedan od njih u nekim evropskim zemljama sumnjiči za terorizam, a da je drugi bivši snajperista 313. odreda Bardi regularne vojske.

S tim u vezi, Više tužilaštvo u Subotici preuzima dalji rad.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju ilegalnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Bonus video: