Kancelarija za KiM: ROSU pucao na vozilo sa Srbima; Kosovska policija: Pucali smo jer je njihovo vozilo udarilo naše

Kako su naveli iz Kancelarije Vlade Srbije za KiM ranjen je Miljan Delević dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan. N1 je objavio da se povrijeđeni nalazi van životne opasnosti

13142 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Pripadnici specijalne policije Kosova "ROSU" pucali su danas na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, a prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju jedna osoba iz vozila je ranjena u pucnjavi koja se dogodila oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica - Leposavić.

Kosovska policija tvrdi da je pucala, jer je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Iz Kancelarije za KiM saopštili su da je ranjen Miljan Delević dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

N1 je objavio da se povrijeđeni nalazi van životne opasnosti i smješten je u kraljevačkoj bolnici na odeljenju intenzivne nege.

Delević je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrelnu ranu, navodi se u saopštenju.

"Pripadnici Кurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira", piše u saopštenju.

Kancelarija za KiM dodaje da Kurtijevi specijalci nema šta da traže na sjeveru Кosova, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi.

Bonus video: