Rama: Đukanović će uvijek biti prijatelj, ali Abazović je fenomen

Rama je za Abazovića rekao i da on nije samo prvi Albanac koji je premijer Crne Gore, već je i prvi premijer koji ne preza od toga da kaže da je Albanac ili da je ovo ili ono, zato što vjeruje i ponaša se na osnovu svog ubjeđenja da je građanin Crne Gore

29018 pregleda 81 komentar(a)
Rama, Foto: Reuters
Rama, Foto: Reuters

Milo Đukanović je prijatelj i on će to uvijek biti. Da, podržao sam ga u teškom trenutku zato što je tada zastupao multietničku saradnju, ali to me ne sprečava i ne bi me moglo spriječiti da na osnovu činjenica kažem da je Dritan Abazović fenomen, poručio je premijer Albanije Edi Rama za televiziju A plus.

Rama kaže i da je premijer Crne Gore nevjerovatan fenomen u regionu, u politici.

"On je po mom mišljenju jedini, ako ne griješim, koji je uspio da stvori pokret koji u svom središtu ima građane, koji je sam po sebi multietničan, otvoren za svakoga", dodao je Rama.

Abazović i Rama
Abazović i Ramafoto: Twitter/DritanAbazovic

Premijer Albanije je istakao kako se živi u teškim vremenima koja mogu biti još teža, ali da je optimista.

"Zato što ima nekih važnih novosti iz prošle godine u vezi sa političkom pozicijom zapadnog Balkana u Evropi i u svijetu. Zapadni Balkan nikada nije bio u boljem položaju", poručio je Rama.

Kako navodi TV A plus, Rama je za Abazovića rekao i da on nije samo prvi Albanac koji je premijer Crne Gore, već je i prvi premijer koji ne preza od toga da kaže da je Albanac, ili da je ovo ili ono, zato što vjeruje i ponaša se na osnovu svog ubjeđenja da je građanin Crne Gore.

"A, način na koji mu kao Albancu pristupa srpska zajednica, način na koji se bavi nekim neriješenim pitanjima je hrabar, ali je prije svega za veliko divljenje, zato što on nema raskorak između onoga što kaže i onoga što radi, što nije veoma česta stvar u politici i u životu", kaže Rama.

Rama je govorio i o problemu Kosova, ponuđenom francusko-njemačkom sporazumu Beograda i Prištine, svojim odnosima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem...

"Propratio sam posljednju izjavu predsjednika Vučića iz Davosa i mislim da je bila prilično respektabilna s obzirom na način na koji je iskazao potrebu da se krene naprijed. Naravno, na svoj veoma poseban karakterističan način komuniciranja, ali iskazao je poštovanje", prokomentarisao je Rama.

Rama se još jednom okrenuo odnosima sa prermijerom i predsjednikom Crne Gore.

"Đukanović napada Abazovića, a ja ne znam da li i Abazović napada Đukanovića ili ne, ali pretpostavljam da je tako, premda je Abazović mnogo više opsjednut korupcijom i organizovanim kriminalom kao pojavom koju je potrebno iskorijeniti iz crnogorskog društva", zaključio je Rama.

Bonus video: