Vučić: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, ali nisam oduševljen time

"Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva"

26186 pregleda 37 komentar(a)
Vučić danas tokom sjednice Skupštine Srbije, Foto: Reuters
Vučić danas tokom sjednice Skupštine Srbije, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

"Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva", rekao je Vučić.

Kada je u pitanju predlog Evropske unije vezan za rješenje kosovskog problema, N1 prenosi da je rekao kako je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa.

"Iznio sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije", naveo je Vučić.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sjednicu na kojoj je Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.

Izvještaj je poslanicima formalno podnijela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava, a tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se poslanici opozicije i vlasti gurali i koškali ispred klupe u kojoj je sjedio Vučić.

Bonus video: