Kosovo: Laboratorija droge otkrivena iza zgrade suda i nedaleko od zatvora u Mitrovici

U današnjoj akciji ukupno otkrivene tri laboratorije i uhapšene dvije osobe

6130 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U današnjoj akciji kosovske policije protiv proizvodnje i trgovine narkoticima u sjevernom dijelu Mitrovice otkrivene su tri laboratorije i uhapšene dvije osobe.

Kosovska policija saopštila je popodne da je u toku operacija u vezi sa narkoticima u regionu Mitrovica Sjever.

Dio akcije sprovodio se u sjevernom dijelu Mitrovice, u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, nedaleko od Pritvornog centra, prenosi Kossev.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja potvrdio je da je identifikovana i uništena laboratorija za proizvodnju droge, te da je vlasnik uhapšen.

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog mjeseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“, naveo je Svećlja.

Ministar tvrdi da je riječ o „kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković“, piše Kossev.

U međuvremenu se novim saopštenjem oglasila policija, navodeći da su u sjevernom dijelu Mitrovice zapravo otkrivene tri laboratorije i da su uhapšene dvije osobe.

Iz policije preciziraju da je akcija kodnog naziva „Mač“ izvršena na tri lokacije.

„Tokom sprovođenja ove akcije protiv droga otkrivene su tri laboratorije: dvije laboratorije sa oko 1.200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje bilja u njoj“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: