Vučić: Neću dozvoliti nasilnicima niti ekstremistima da ugrožavaju integritet i Ustavni poredak Srbije

Vučić je rekao da mu "nije potrebno" da ga neko iz paravojne ruske grupe Vagner "tapše po ramenu"

8327 pregleda 13 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "neće dozvoliti bilo kojim nasilnicima niti ekstremistima da ugrožavaju integritet i Ustavni poredak Srbije".

Vučić je za televiziju Pink izjavio, povodom pretnji na protestu koji je večeras održan ispred Predsjedništva zbog francusko - njemačkog predloga za Kosovo, da će "nadležni državni organi preduzeti sve mjere i da će svi oni koji su pretili ubistvima i batinanjem ljudi, u skladu sa zakonima odgovarati".

Rekao je i da je održan hitan sastanak sa službama bezbjednosti na kojima je "analizirano stanje javnog reda i mira", na kojem je zaključeno da su "stvari potpuno pod kontrolom nadležnih državnih organa".

Vučić je rekao da skup "ne bi zasluživao neku posebnu pažnju", da nije podržan "od najmanje četiri parlamentarne političke stranke", za koje je rekao da su "njihovi predstavnici bili na skupu".

On je rekao da ne zna da li su oni koji su skup organizovali "proruski", jer su građani Srbije, ali da "zna da su antisrpski jer rade protiv svog naroda".

Vučić je rekao da mu "nije potrebno" da ga neko iz paravojne ruske grupe Vagner "tapše po ramenu".

"Ti ljudi su danas pozivali na najteže nasilje, ali da kažete da ste srpemni na mnogo više od toga što su neredi, a šta je to ako nije najteže krvoproliće. Po čijem nalogu, ko vam je rekao da to radite, mislite da neće naići na odgovor to", rekao je Vučić.

On je rekao da "danas niko nije izmislio onaj karabin", sa kojim je uhapšen mladić osumnjičen da je išao na skup protiv francusko - njemačkog predloga.

"Taj mladić je prilikom ispitivanja javno rekao da je pošao na skup", kazao je Vučić.

Bonus video: