Beograd: Novinar i kamerman RTS pogođeni jajima u glavu na protestu Dveri i Zdrave Srbije

53 pregleda 3 komentar(a)
Milan Stamatović, Boško Obradović, Foto: Betaphoto
Milan Stamatović, Boško Obradović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.09.2017. 20:38h

Novinar i kamerman Radio televizije Srbije večeras su ispred zgrade te medijske kuće u Beogradu na protestu pokreta Dveri i Zdrave Srbije "Ovako više ne može" pogođeni jajima, javlja RTS.

Kako je na sajtu te medijske kuće navedeno, do incidenta je došlo kada je jajima gađana kamera RTS, pri čemu su pogođeni novinar i snimatelj.

Na istom protestu tokom dana ispred zgrade televizije Pink napadnute su novinarke te medijske kuće Gordana Uzelac i Mara Dragović.

Protest ispred Pinka je organizovan sa zahtjevom da se oduzme frekvencija televiziji Pink i da se ukinu rijaliti programi, a ispred RTS kako bi organizatorima protesta, lideru pokret Dveri Bošku Obradoviću i lideru pokreta Zdrava Srbija Milanu Stamatoviću, bilo omogućeno gostovanje u Dnevniku 2.

Oni od RTS traže da u informativnom programu javnog medijskog servisa opozicija bude mnogo više zastupljena, da teme iz unutrašnjosti Srbije budu zastupljenije, kao i da svako veče radnim danima poslije Dnevnika 2 budu prikazivane informativne emisije u kojima bi mišljenja i stavove sučeljavali predstavnici opozicije i vlasti.