Vučić pred polazak u Brisel: Neće biti kapitulacije ni povratka u devedesete

Predsjednik Srbije danas na sastanku sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem

7109 pregleda 11 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, pred polazak u Brisel, da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete i da će Srbija ići naprijed, ma koliko to bilo teško.

Vučić će se danas u Briselu sastati za izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom, a potom će uslijediti i sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Tema sastanaka je evropski predlog, odnosno francusko-njemački plan za Kosovo.

„Za 15 minuta krećemo za Brisel obavili smo posljednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom dijelu u Srbiji koji ima povjerenja u svoje državno rukovodstvo i koji vjeruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju“, naveo je Vučić na Instagramu.

Dodao je da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete, kao i da će Srbija ići naprijed, ma koliko to teško bilo.

„A oni koji se unaprijed spremaju da nas napadaju kako ćemo potpisati nešto, jer ćemo tako biti izdajnici, i unaprijed znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, mogu samo da im kažem da se ne sjekiraju“, poručio je Vučić.

Bonus video: