RCC u četvrtak predstavlja žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2022. godinu

Tu inicijativu je RCC pokrenuo prošle godine u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i programa ekonomskog osnaživanja žena s ciljem da se oda priznanje ženama koje su pokrenule i razvile sopstveni posao i koje su doprinijele novim i održivim radnim mjestima za druge osobe u regionu

1203 pregleda 0 komentar(a)
Foto: RCC
Foto: RCC

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) je saopštio da će u četvrtak predstaviti žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2022. godinu na svečanosti u Tirani.

Od 400 pristiglih nominacija iz svih krajeva regiona, članice žirija iz šest zapadnobalkanskih entiteta odabrale su šest izuzetnih žena u pet kategorija, među kojima su mlada žena preduzetnica, žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu i žena start-ap preduzetnica.

Imena dobitnica priznanja biće objavljena na svečanosti u Tirani, povodom Međunarodnog dana žena.

Tu inicijativu je RCC pokrenuo prošle godine u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i programa ekonomskog osnaživanja žena s ciljem da se oda priznanje ženama koje su pokrenule i razvile sopstveni posao i koje su doprinijele novim i održivim radnim mjestima za druge osobe u regionu.

Prije tačno četiri godine RCC je pokrenuo kampanju s ciljem osnaživanja žena u preduzetništvu na Zapadnom Balkanu. Kampanja je uključivala brojne aktivnosti, uključujući podršku preduzećima žena u okviru programa dodjele malih grantova u sektoru turizma, takmičenja kao što su Balkaton, podsticanje mladih žena da odaberu karijeru u nauci, tehnologiji, inženjerstvu ili matematici, kao i stvaranje Regionalne mreže žena u preduzetništvu.

Prije sutrašnje svečanosti u Tirani, RCC i organizacija UN žene (UN Women) potpisaće pismo o namjerama u cilju dalje saradnje na osnaživanju žena preduzetnica sa Zapadnog Balkana, ali i u oblasti tehnologije, inovacija, digitalne i zelene agende.

Bonus video: