Sveštenik i troje policajaca uhapšeni u Hrvatskoj zbog prikrivanja saobraćajne nesreće

Vukovarsko-sremski župan Damir Dukanić je prošle godine učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje

7874 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vukovarsko-sremski župan Damir Dukanić iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) uhapšen je danas zajedno s još nekoliko osoba, među kojima troje policajaca, zbog prikrivanja okolnosti prošlogodišnje saobraćajne nesreće, saopšteno je u Zagrebu.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala saopštila je da se hitne dokazne radnje sprovode na području Vukovarsko-sremske županije protiv više osoba, među kojima su župan i više policajaca, zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv službene dužnosti.

Župan Dukanić je prošle godine učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

I dok je on tvrdio da je bio suvozač, što je zaključak i policijskog izvještaja, hrvatski mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je župan pod dejstvom alkohola vozio službeni automobil i da se zabio u parkirani automobil.

HDZ-ov župan tada je tvrdio da je cijela situacija ispolitizovana i da mu neko smješta da bi isprovocirao njegovu ostavku.

Takođe je izrazio uvjerenje da će istraga potvrditi njegove riječi.

Bonus video: