Tadić: Da sam potpisao Briselski sporazum gorjela bi Srbija

"Mogao sam i ja da konstatujem ulazak srpskih političara u vladu sa Haradinajem, meni je to nuđeno još 2004. godine, ali nijesam", rekao je Tadić
88 pregleda 12 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: EPA/Paul Klieven
Boris Tadić, Foto: EPA/Paul Klieven
Ažurirano: 15.09.2017. 06:20h

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da bi "Srbija gorjela" da je on, dok je obavljao funkciju predsjednika Srbije, potpisao Briselski sporazum sa predstavnicima vlasti u Prištini.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je optužio sadašnju opoziciju za "predaju" Kosova, Tadić je kazao da nikada ne bi prihvatio uspostavljanje pravnog sistema nezavisnog Kosova na sjeveru pokrajine, što su kako je naveo, uradili "Vučić, Dačić i Nikolić stavljanjem parafa na Briselski sporazum".

"Mogao sam i ja da konstatujem ulazak srpskih političara u vladu sa Haradinajem, meni je to nuđeno još 2004. godine, ali nijesam. Saslušao sam taj predlog međunarodne zajednice, ali nijesam srpskim političarima sa Kosova, potajno, poput Marka Đurića, poručio da uđu u vladu sa Haradinajem pa da onda kukavički kažem kako su oni to sami odlučili", rekao je Tadić za list "Danas".

Dodao je da i pored "žestokih" pritisaka iz EU, nije htio da prihvati kosovske institucije na sjeveru jer je smatrao da je to "predaja najdubljih interesa Srbije".

Bonus video: