Spriječeno organizovano bjekstvo iz zatvora u Sjevernoj Makedoniji

Tunel za bjekstvo se nalazi "pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odjeljenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 centimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama"

3773 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru "Idrizovo" spriječena je u namjeri da pobjegne kroz iskopani tunel, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, iz navećeg makedonskog zatvora kroz tunel je namneravala da pobjegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična djela, od 10 godina do doživotnog zatvora.

Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa od najmanje osam osuđenika priprema bjekstvo iz zatvora Idrizovo, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provjere te informacije i rezultate dostavio Upravi za izvršavanje sankcija.

Ta uprava je, navodi se, provjerila mjesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla "iskopan tunel dug oko 40 metara".

Tunel za bjekstvo se nalazi "pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odjeljenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 centimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama".

"U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvjetljenje", navodi se u saopštenju MUP Sjeverne Makedonije i dodaje da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mjere i aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

U sprečavanju organizovanog bekstva iz zatvora "Idrizovo", napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbjednost i Odjeljenje za suzbijanje organizovanog i ozbiljnog kriminala u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost.