Rama o Kurtiju: Ohrabrio sam prijatelja oko samouprave za Srbe

Rama je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za djelovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici

10843 pregleda 12 komentar(a)
Edi Rama, Foto: Beta/AP
Edi Rama, Foto: Beta/AP

Vlade Kosova i Albanije održaće u junu sljedeću zajedničku sjednicu, najavio je albanski premijer Edi Rama poslije sastanka s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, s kojim je razgovarao "o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije", javlja Albanian post.

Rama je na Fejsbuku obajvio da je sa svojim "specijalnim prijateljem" na ručku "detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije", prenosi N1.

"Izrazio sam sve svoje simpatije Aljbinu zbog hrabrosti i realizma sa kojima je preduzeo važne korake ka normalizaciji odnosa sa Srbijom", naveo je on.

Rama je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za djelovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici.

"Uvjerio sam ga da u ovom teškom procesu ima moju punu podršku", naglasio je Rama.

Dvojica lidera nakon sastanka iza zatvorenih vrata nisu dala izjave za medije.

Premijer Kosova je u sličnoj posjeti boravio 13. oktobra prošle godine, podsjeća albanski portal.

Ranije danas Kurti se sastao i sa predsjednikom Albanije Bajramom Begajem i predsjednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, od kojih je dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je Albanian post.

Bonus video: