N1: Nastavak dijaloga Srbije i Kosova u Briselu 4. aprila

Pregovarači Beograda i Prištine u utorak dolaze u Brisel, na poziv Lajčaka, kako bi napravili prve korake ka realizaciji sporazuma iz Ohrida, prenosi N1

1558 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tehnički dijalog Srbije i Kosova nastaviće se u utorak, 4. aprila u Briselu, prenosi N1.

Pregovarači Beograda i Prištine u utorak dolaze u Brisel, na poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslava Lajčaka, kako bi napravili prve korake ka realizaciji sporazuma iz Ohrida, prema informacijama evropskog dopisnika N1.

Portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano izjavio je ranije danas da će institucije EU idućih dana, uz podršku vođa EU, učiniti prve korake ka sprovođenju Ohridskog sporazuma zajedno s Kosovom i Srbijom.

Portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borelja predočio je da su Beograd i Priština ugovorno obavezani da sprovedu sporazum iz Ohrida i aneks i stavio do znanja da ako to ne učine, onda napuštaju put ka EU.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, da Srbija teži ka članstvu u EU, da će nastaviti reforme i raditi na unaprjeđenju ljudskih prava, kao i da će „implementirati sve što je dogovoreno“.

Bonus video: