Sebija Izetbegović izgubila zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Sebija Izetbegović je supruga lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, a na oktobarskim izborima osvojila je poslanički mandat u Skupštini kantona Sarajevo

7309 pregleda 12 komentar(a)
Sebija Izetbegović, Foto: Screenshot/Youtube
Sebija Izetbegović, Foto: Screenshot/Youtube

Sebija Izetbegović, generalna direktorka Kliničkog centra Univerizteta Sarajevo (KCUS), danas je izgubila zvanje redovnog profesora na sarajevskom Medicinskom fakultetu.

Sebija Izetbegović je supruga lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, a na oktobarskim izborima osvojila je poslanički mandat u Skupštini kantona Sarajevo.

Odluku o oduzimanju zvanja je većinom glasova donio Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA), a prema pisanju sarajevskog Avaza za poništenje njenog akademskog statusa bilo je 28 članova Senata, četiri su bila protiv, dok se sedam uzdržalo od glasanja.

Na ovaj način stavljena je van snage odluke Senata UNSA od 2014. godine o izboru Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorke za oblast "Ginekologija i akušerstvo" na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Ranije je Senat UNSA Sebiji Izetbegović poništio zvanje magistra, jer, kako su naveli, nije ispunila sve obaveze na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na propisan način.

Bonus video: