Mediji: Srbin ranjen kod Bistričkog mosta; Policija Kosova kazala da nisu umiješani

Kosovska policija saopštila je da sprovodi intenzivnu istragu sa ciljem da se slučaj što prije rasvijetli, i istakla da nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja vatrenim oružjem protiv bilo koje određene grupe ili osobe

6789 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Srbin M.J. (39) iz Zvečana ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, potvrdio je direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Elek je za RTS rekao da M.J. ima povredu grudnog koša, te da je operisan i da je prebačen na odeljenje intenzivne nege sa stabilnim parametrima.

On je dodao da je M.J. medicinskom osoblju rekao da su na njega, dok je vozio automobil, pucali pripadnici specijalne jedinice policije (Kosova) na punktu kod Bistričkog mosta.

Kosovska policija saopštila je da nije umiješana ni u jedan slučaj razmjene vatre ili upotrebe vatrenog oružja protiv bilo koje grupe ili osobe na sjeveru Kosova.

U saopštenju policije se navodi da su policajci nakon informacija o Srbinu koji je ranjen sinoć kod mosta na Bistrici na putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, otišli na lice mjesta, pa čak i u bolnicu u sjevernom delu Mitrovice.

Tamo je potvrđeno da je na liječenju osoba za koju se sumnja da je zadobila povredu grudnog koša, ali za sada, kako je saopštila policija, još nisu poznate okolnosti i uzroci njegove povrede.

Kosovska policija saopštila je da sprovodi intenzivnu istragu sa ciljem da se slučaj što prije rasvijetli, i istakla da nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja vatrenim oružjem protiv bilo koje određene grupe ili osobe.

"Ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja vatrenog oružja, ni na jednoj lokaciji na sjeveru Kosova", navedeno je u saopštenju.

Portal KoSSev je kasno sinoć prenio da je Kosovska policija saopštila da je na sjeveru ranjena jedna osoba iz vatrenog oružja i odbacila nezvanične navode da njihovi službenici imaju bilo šta sa tim.

Naveli su da je povrijeđeni van životne opasnosti, da im za sada okolnosti slučaja nisu poznate, i da sprovode "intenzivne istrage" s ciljem rasvjetljavanja slučaja.

Bonus video: