Kosovska policija: Suspendovana četiri policajca zbog sumnje da su umiješana u ranjavanje Srbina

Policija u saoštenju navodi da ju u skladu sa zakonskim procedurama, obavijestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo radi daljeg krivičnog postupka

7093 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuterstock
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Kosovska policija saopštila je danas da je suspendovala četvoricu policajaca jer su bili umiješani u ranjavanje Srbina kod Leposavića, a što nisu prijavili nadležnima u policiji.

"Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, protiv policajca su preduzete mjere suspenzije, pošto nije prijavio slučaj i svoju umiješanost u njega, zbog čega je policija izdala saopštenje da njeni pripadnici nisu umiješani u razmjenu vatre. Mjere suspenzije su preduzete i protiv još tri zvaničnika koja su moguće umiješana u slučaj", navodi se u saopštenju.

Policija u saoštenju navodi da ju u skladu sa zakonskim procedurama, obavijestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo radi daljeg krivičnog postupka.

"Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, obavještavaće javnost na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i pod kojim okolnostima i neće postupati drugačije, sem u skladu sa zakonima", dodaje se u saopštenju.

Naveli su da će blisko sarađivati sa inspektoratom i tužilaštvom, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost policajaca koji se ne pridržavaju i postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima.

Jutros u dnevnom izveštaju o bezbjednosno interesantnim događajima na Kosovu, policija je informisala da je sinoć iz vatrenog oružja ranjena jedna osoba, ali su negirali da su u slučaj umiješani njihovi pripadnici i da nastavljaju istragu.

Srpska lista osudila je pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane, kako su naveli, "Kurtijevih specijalaca" na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić i zatražila najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su "nelegalno prisutne na sjeveru Kosova".

Bonus video: