Dačić: Trebaće Crnoj Gori nekad naš glas, neće moći na njega da računaju

"Crna Gora je mogla makar da bude uzdržana, da pokaže makar malo poštovanja prema našim problemima", kazao je Dačić povodom podrške Crne Gore ulasku Kosova u Savjet Evrope

18091 pregleda 102 reakcija 76 komentar(a)
Dačić (arhiva), Foto: Shutterstock
Dačić (arhiva), Foto: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je jučerašnju odluku Crne Gore da podrži ulazak Kosova u Savjet Evrope, rekavši da će zvanični Beograd morati da djeluje recipročno.

"Crna Gora je mogla makar da bude uzdržana, da pokaže makar malo poštovanja prema našim problemima. Moramo i tu da djelujemo recipročno. Crna Gora je glasala za prijem Kosova. Trebaće i njima nekada naš glas, sigurno neće moći na njega da računaju", kazao je Dačić za RTS.

Rekao je, između ostalog, da je Srbiju neprijatno iznenadila Ukrajina, koja je bila uzdržana, podsjetivši da zvanični Beograd osuđuje kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine u svim rezolucijama. To će, dodaje, uticati i na dalje stavove Srbije.

"Što se tiče BiH, da li je bilo nekad mog nastupa da nismo rekli teritorijalni integritet BiH? Sada kada neko to pita, bićemo uzdržani. Pa što bismo bili za teritorijalni integritet BiH, a da oni glasaju uzdržano", upitao je Dačić.

Povezani članci

24. April 2023.

Crna Gora podržala ulazak Kosova u Savjet Evrope

Ambasadorka Crne Gore pri Savjetu Evrope Božidarka Krunić juče je, na sjednici Komiteta ministara SE, podržala ulazak Kosova u Savjet Evrope. "Vijesti" su objavile da je ona tako glasala po instrukcijama Vlade.

Bonus video: