Grujičić: Djevojčica iz Beograda i dvije djevojke ranjene kod Smedereva i Mladenovca i dalje kritično

Prema njenim riječima, osim onih koji su u napadima u Beogradu i kod Mladenovca i Smedereva imali lakše povrede i već pušteni kući, sve ostale pacijente vjerovatno očekuje bar po još jedna hirurška intervencija

16382 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da su dvije djevojke koje su ranjene kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju, a vitalno je ugrožena i djevojčica povrijeđena u napadu u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Ona je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekla da su životno ugožene djevojke koje su u napadu kod Mladenovca i Smedereva zadobile povrede glave, odnsono stomaka, kao i djevojčica iz Beograda koja takođe ima neurohirurške povrede.

"Ona je u jako teškom stanju, čini se sve što se može, urađena je dekompresija ono što se moglo, dva iskusna neurohirurga su bila tamo. I dalje činimo sve", rekla je Grujičić govoreći o djevojčici ranjenoj u OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je na liječenju na Dječijoj klinici u Tiršovoj.

Prema njenim riječima, osim onih koji su u napadima u Beogradu i kod Mladenovca i Smedereva imali lakše povrede i već pušteni kući, sve ostale pacijente vjerovatno očekuje bar po još jedna hirurška intervencija.

U OŠ "Vladislav Ribnikar" 13-godišnji učenik K.K. ubio je 3. maja osmoro učenika i radnika školskog obezbjeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu, dok je dan kasnije u okolini Mladenovca i Smedereva 21-godišnji U.B. ubio osam osoba i ranio 14.

Bonus video: