Junajted medija: Ugrožena bezbjednost naših novinara zbog kampanje vlasti i prorežimskih medija u Srbiji

"U stvaranju takve atmosfere linča protiv novinara Junajted medija, aktivno učestvuju i poslanici vladajuće partije svojim govorima u Skupštini. Nažalost, ističemo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prednjače u ovakvom etiketiranju"

5489 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: United Media
Ilustracija, Foto: United Media

Kompanija Junajted medija (United Media), u okviru koje u Srbiji posluju N1, Nova i Danas, ocijenila je da je ugrožena bezbjednost njihovih novinara zbog "kampanje koju vode predstavnici vlasti i prorežimski mediji" u toj zemlji i zatražila reakciju nadležnih institucija.

Junajted medija u saopštenju navodi da dovođenje u vezu njenih medija s uzrokom napada na analitičara Dejana Vuka Stankovića i ocjena ministra Gorana Vesića da iza zahtjeva protesta "Srbija protiv nasilja" za smjenu rukovodstva Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) stoji ta kompanija, predstavlja "opasnu i zlonamjernu manipulaciju javnim mnjenjem".

"Svjedoci smo kontinuiranog targetiranja naših novinara na nacionalnim televizijama, gdje im se pripisuju uloge organizatora protesta i gdje su bezočno izloženi uvredama prorežimskih analitičara", dodaje se u saopštenju.

Ta kompanija je ocijenila da sve to stvara atmosferu podjela u srpskom društvu, a da se o Junajted mediji kreira slika da radi protiv interesa države, a u korist stranih službi

"U stvaranju takve atmosfere linča protiv novinara Junajted medija, aktivno učestvuju i poslanici vladajuće partije svojim govorima u Skupštini. Nažalost, ističemo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prednjače u ovakvom etiketiranju", navodi se u saopštenju.

Junajted medija je apelovala na institucije u Srbiji da preduzmu sve mjere kako bi zaustavile "atmosferu linča" prema toj kompaniji, uz ocjenu da nastavak takve retorike može imati "veoma opasne posljedice" po bezbjednost novinara njenih medija.

Junajted medija: Ugrožena bezbednost naših novinara zbog kampanje vlasti i prorežimskih medija

Bonus video: