Udruženje Crnogoraca Kosova: Odbijte prisustvo na Vučićevom protestu zla i loših namjera

"Krajnji cilj današnjeg protesta je da izazove mržnju, sukobe i podjele među braćom, kumovima, komšijama i prijateljima, a zarad njegovih prljavih ličnih interesa"

10143 pregleda 9 komentar(a)
U Beogradu će se danas održati miting u organizaciji SNS-a, Foto: BETAPHOTO
U Beogradu će se danas održati miting u organizaciji SNS-a, Foto: BETAPHOTO

Udruženje Crnogoraca Kosova pozvalo je Srbe i Crnogorce sa Kosova kao i građane Srbije da ne prisustvuju današnjem skupu koji u Beogradu organizuje Srpska napredna stranka (SNS), a na čijem čelu se nalazi Aleksandar Vučić.

"Pozivamo ih da se odupru pritiscima i da sa gnušanjem odbiju prisustvo na Vučićevom protestu zla i loših namjera", piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik Udruženja Slobodan M. Vujičić.

Kako se navodi u saopštenju, krajnji cilj današnjeg protesta je da izazove mržnju, sukobe i podjele među braćom, kumovima, komšijama i prijateljima.

"A, zarad njegovih prljavih ličnih interesa. Zato nije kasno da odustanete, nije kasno ni za one koji su već stigli u Beograd da se osvijeste, da odaberu pravu stranu istorije i u subotu podrže zdravu Srbiju", zaključuju u saopštenju.

U Beogradu i drugim gradovima Srbije, ovog mjeseca su održana tri masovna građanska protesta nakon dvije pucnjave u kojima je ubijeno 18 ljudi. Četvrti protest "Srbija protiv nasilja" planiran je za sjutra u Beogradu - suočen sa pritiskom javnosti, Vučić je zakazao miting za danas u Beogradu.

Bonus video: