Vučić: Pozivam na razgovor sve odgovorne u društvu, pružiti šansu stabilnosti

"Bilo je mnogo toga što nas je u prethodnim nedjeljama dijelilo i razdvajalo. Vrijeme je da se ujedinimo i da zajedno rješavamo probleme", kazao je predsjednik Srbije

8081 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je još jednom na dijalog "sve one odgovorne u našem društvu" i poručio da razgovorom "pruže šansu stabilnosti naše zemlje".

„Poštovani građani, bilo je mnogo toga što nas je u prethodnim nedjeljama dijelilo i razdvajalo. Vrijeme je da se ujedinimo i da zajedno rješavamo probleme. Zato pozivam na razgovor sve one odgovorne u našem društvu koji dijalogom mogu da pruže šansu stabilnosti i daljem napretku naše zemlje“, rekao je Vučić u objavi na Instagramu.

On je upozorio da će „sljedeća nedjelja biti teška za nas“, prenosi N1.

„Imaćemo mnogo obaveza, razgovora sa svim evropskim liderima, od Bratislave Kišinjeva, razgovora sa Makronom, Šolcom, do borbe za naš narod na Kosovu i Metohiji“, dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije se zahvalio građanima na „ogromnoj podršci“ i tome što „ljudi razumiju koliko se borimo za našu Srbiju“.

Ranije danas šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je da sa Vučićem nema razgovora dok ne budu ispunjeni zahtjevi građana i da su opozicione stranke koje učestvuju u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ jedinstvene u tom stavu.

„Za one uplašene koji se boje i koji se pitaju hoćemo li odustati i popustiti pod pritiscima, moj odgovor je: ‘Nema predaje, i nikada predaja nije dolazila u obzir'“, poručio je na kraju objave na Instagramu Vučić.

On je u petak ispred Skupštine Srbije na mitingu SNS-a opoziciju koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ pozvao na dijalog, ali im je i poručio da neće biti prelazne vlade i smjene vlasti na ulici.

Bonus video: