Beograd: Nastava u OŠ u kojoj se dogodilo masovno ubistvo biće završena 2. juna

Od ponedjeljka, 5. juna, svi učenici će se sastajati u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u popodnevnoj smjeni, gdje će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih

10686 pregleda 0 komentar(a)
Cvijeće ispred OŠ "Vladislav Ribnikar", Foto: Reuters
Cvijeće ispred OŠ "Vladislav Ribnikar", Foto: Reuters

Školska godina u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3. maja ove godine 13-godišnji učenik ubio devet učenika i radnika obezbjeđenja, biće završena 2. juna, dogovoreno je na sastanku u predsjedništvu.

Sastanku su prisustvovali majka djevojčice koja je ubijena u masakru Milanka Negić, zamjenica predsjednika Savjeta roditelja Bojana Nedeljković, predstavnici relevantnih državnih ustanova i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je sa sastanka.

Od ponedjeljka, 5. juna, svi učenici će se sastajati u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u popodnevnoj smjeni, gdje će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih.

U dijelu škole "Vladislav Ribnikar" u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sjećanje na sve žrtve, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić, piše u saopštenju.

Dodaje se da će školski uspjeh djece biti riješen "najbolje za djecu koja ni na koji način neće biti oštećena".

"Roditelji zahvaljuju svima koji su tokom svih dana nakon velike tragedije bili uz njih i pomagali da javnost čuje njihov glas", naveo je advokat Vojin Šaljić, pravni zastupnik roditelja.

Dodaje se da je Ministarstvo prosvjete podnijelo predlog za razrješenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja te osnovne škole.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka, navodi se u saopštenju.

Bonus video: