Hrvatska: Policija u Rijeci zaplijenila kokain vrijedan više od 20 miliona eura

Andrej Franulović, načelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, istakao je da posljednja zapljena nije pojedinačni slučaj i da zapljene traju već neko vrijeme

12526 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zapljena 745 kilograma kokaina u riječkoj luci, vrijednog više od 20 miliona evra, najveća je zapljena u istoriji hrvatske policije i carine kada se govori o masi, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Direktoratu policije, prenosi N1.

Načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) Mario Kovač naglasio je da su zapljene koje su carina i policija ostvarile u protekla tri do četiri mjeseca impresivne, dodajući da neke od tih zapljena pripadaju u kategoriju desetak najvećih u Hrvatskoj.

"Još jednom smo dokazali da smo kao snage bezbjednosti spremni da odgovorimo na izuzetno komplikovane izazove, što ovakav oblik organizovanog kriminala definitivno jeste“, dodao je.

Andrej Franulović, načelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, istakao je da posljednja zapljena nije pojedinačni slučaj i da zapljene traju već neko vrijeme.

"Carinska uprava je u saradnji sa policijom tokom posljednjih četiri mjeseca sprovela redovne aktivnosti u cilju suzbijanja krijumčarenja droga, a naglasak je bio na prometu kontejnera koji dolaze u luku. Izvršili smo pet provjera sa službenim psom i tehničkim sredstvima sa kojima raspolažu policajci i carinici“, rekao je Petar Juratovac, pomoćnik direktora Sektora za mobilne jedinice u Carinskoj upravi.

Istakao je da je zaplijenjeno 745 kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na više od 20 miliona eura.

“Ovo nije kraj. I dalje se sprovode ciljane izvidne radnje u smjeru daljih istražnih radnji“, dodao je.

Bonus video: