Đilas: Svaka politička kriza se rješava izborima, ali prvo zahtjevi protesta i izborni uslovi

Podrška SNS-u "vrtoglavo opada" zbog reakcija njenih članova na proteste, smatra predsjednik Stranke slobode i pravde

5021 pregleda 6 komentar(a)
Sa protesta, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Sa protesta, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocijenio je da se svaka politička kriza rješava izborima, ali da prije njihovog raspisivanja treba da budu ispunjeni zahtjevi sa protesta "Srbija protiv nasilja" i poboljšani izborni uslovi.

"Preporučujem (predsjedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da bez ispunjenja zahtjeva protesta, ali i definisanja izbornih uslova prihvatljivih za opoziciju, ne raspisuje izbore", rekao je Đilas za današnji list Nova.

Ocijenio je da podrška Srpskoj naprednoj stranci (SNS), zbog reakcija njenih članova na proteste, "vrtoglavo opada".

"Podrška SNS-u vrtoglavo opada, jer su protesti i sve što nam se dešava pokazali apsolutnu nesposobnost i nekompetentnost, ali i potpuni nedostatak empatije prema građanima", kazao je Đilas.

Predsjednik SSP-a smatra da ponašanje poslanika SNS-a i njihovih "glasnogovornika" pokazuje da uopšte ne razumiju građane Srbije i da svojim postupcima "nastavljaju da raspiruju mržnju i nasilje u Srbiji".

"A to je upravo ono protiv čega su građani ustali. Predstavnici vlasti od tragedija koje su se dogodile pričaju samo o sebi, svojim uspjesima, nesvjesni činjenice da Srbija još nije izašla iz tragedije koja se dogodila prije samo mjesec dana", ocijenio je Đilas.

Bonus video: