VIDEO Kosovo: Petković traži da Kfor interveniše i ukloni specijalne jedinice Kosovske policije

On je najavio da će sjutra u Beograd doći komandant Kfora Anđelo Ristuči i razgovarati sa Vučićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem

9208 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa Kosova, Foto: REUTERS
Detalj sa Kosova, Foto: REUTERS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na konferenciji za novinare rekao da Beograd poziva Kfor da interveniše i ukloni specijalne jedinice Kosovske policije sa sjevera, prenosi N1.

Petković je izjavio da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučič zbog novonastale situacije na sjeveru i hapšenja M.M. više puta čuo s izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i drugim međunarodnim predstavnicima kako bi izvršili pritisak na Aljbina Kurtija da stane sa nasilnim akcijama.

On je najavio da će sjutra u Beograd doći komandant Kfora Anđelo Ristuči i razgovarati sa Vučićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem.

Podsjećamo, zbog današnjeg hapšenja M. M. u Sjevernoj Mitrovici su zatvoreni svi ugostiteljski i trgovinski objekti, a otkazana je i matura za đake mitrovičke Gimnazije, koja je bila zakazana za danas.

Nekoliko desetina Srba koji su se u znak protesta zbog hapšenja M.M. danas okupili ispred Doma zdravlja i Tehničke škole u Sjevernoj Mitrovici, u više navrata su skandirali "Izdaja, izdaja" i upućivali uvredljive slogane na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da je uhapšeni M.M. bio vođa kriminalnih grupa i jedan od organizatora napada na Kfor i kosovsku policiju.

Pogledajte snimak hapšenja:

Bonus video: